/Прочитано:

106

1 Мај – Денот на трудот е неработен ден за сите граѓани

„Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 1 Мај 2021 година (сабота), Денот на трудот е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија. Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани во Република Северна Македонија им го честита Денот на трудот“, се вели во соопштението на МТСП.