/Прочитано:

441

14 декември ќе биде работен ден за вработените во дел од државните институции

„Владата на Република Северна Македонија на својата 167. седница донесе одлука 14 декември, сабота, да биде работен ден за вработените во државните институции. Согласно одлуката, на 14 декември ќе се одработува за 2 јануари 2019 година, којшто беше прогласен за неработен ден за вработените во државните институции.

Овој заклучок не се однесува за вработените во здравствените и образовните институции. Заклучокот се препорачува да го спроведат и единиците на локалните самоуправи, јавните претпријатија и другите правни лица основани од единиците на локалната самоуправа, за кои 2 јануари беше неработен ден.

Според одлуката на Владата, во сабота, на 14 декември од страна на јавниот сектор ќе се спроведе акција за чистење на животната средина ‘Администрацијата чисти со Не биди ѓубре’ со цел подигање на свеста за почиста околина. За распоредот и локациите за спроведување на акцијата вработените во јавниот сектор дополнително ќе бидат известени од страна на раководните лица на институциите“, соопштуваат од Владата.

Спонзориран текст