/ Прочитано:

2.516

23 Октомври, Денот на македонската револуционерна борба, неработен ден за сите граѓани

„Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 23 октомври 2020 година (петок), Ден на Македонската револуционерна борба, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.   Министерството за труд и социјална политика на граѓаните на Република Северна Македонија им го честита Денот на Македонската револуционерна борба“, соопштуваат од МТСП.