< 2019 >
September
 • 08

  8ми Септември

  All day
  08/09/2019
  Ден на независноста на Македонија

   

 • 18

  Обука за лични податоци

  10:00 -15:00
  18/09/2019

  „Академик“ ќе одржи обука на тема „Начини и мерки за задолжително обезбедување заштита и тајност на личните податоци“. Предавач на обуката ќе биде Ангел Наковски – долгогодишен експерт од областа на заштитата на личните податоци.

 • 19

  Обука за законско користење и располагање со ствари во државна и во општинска сопственост

  10:00 -15:00
  19/09/2019

  На 19 септември „Академик“ ќе одржи обука на тема „Правилно и законско користење и располагање со ствари во државна и во општинска сопственост – нови законски измени и дополнувања“. Предавач на обуката ќе биде Сашо Матески.

 • 26

  Обука за Законот за градење

  10:00 -15:00
  26/09/2019

  На 26 септември „Академик“ ќе одржи обука на тема „ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА ГРАДЕЊЕ  – Постапка за добивање одобрение за градење, права и обврски на учесниците во изградбата на објектите, соинвеститорство, причини за прекин на изградбата, правни ризици и последици од прекинот“. Предавач на обуката ќе биде Мартин Оџаклиески – државен советник за управно-надзорни работи при Министерството за транспорт и врски.