/ Прочитано:

2.284

Адвокати, нотари и извршители во 10-те топ рангирани на листата за највисок доход од самостојно вршење дејност

„Самостојното вршење на дејност и во 2019 најпрофитно за скопјани, кои доминираат на листата со доход по овој основ, од кој највисокиот изнесува 44.065.522,00 денари. Во 10-те топ рангирани на листата се наоѓаат адвокати, нотари, извршители и угостители. Земјоделието најисплатливо во Скопскиот регион, каде граѓанин од скопско остварил доход од продажба на сопствени земјоделски производи во износ од 32.345.815,00 денари, а Гевгеличанец остварил 11.694.817 денари доход по овој основ“, посочуваат од УЈП во новата анализа за годишните даночни пријави.

Анализа на УЈП за годишните даночни пријави

М.В