/ Прочитано:

689

Адвокатите да достават предлози и забелешки на Кривичниот законик

Од Адвокатската комора посочуваат дека од страна на Министерството за правда е формирана работна група за измена на Кривичниот законик.

„Ги повикуваме членовите на Адвокатската комора на РСМ да достават предлози и коментари на Кривичниот законик за да може навремено да се разгледаат и да се пренесат пред Комисијата“, соопштуваат од Комората.

Измени на Кривичниот законик за заштита на новинари од напади при вршење на службата

M.В