/ Прочитано:

758

Адвокатите да достават предлози и забелешки за измените на Кривичниот законик

„Ве информираме дека од страна на работната група за изменување на Кривичниот законик доставен е на увид Предлог-законот за изменување и дополнување на Кривичниот законик. Ги повикуваме членовите на Адвокатската комора на РСМ да достават предлози и коментари на Кривичниот законик како би можеле навремено да се разгледаат и пренесат истите. Предлог-законот може да се преземе на следниот линк:ПРЕДЛОГ-ЗАКОН ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА КРИВИЧНИОТ ЗАКОНИК“, соопштуваат од Адвокатската комора.

М.В