/ Прочитано:

1.281

Адвокатите да достават предлози за измени на Законот за парничната постапка

„Ве информираме дека во рамките на Министерството за правда е формирана работна група за подготовка на  измени на Законот за парничната постапка.   Со оглед дека се работи за закон од извонредно значење за адвокатурата, ги повикуваме членовите на Адвокатската комора на РСМ да достават конкретни предлози за измена на истиот, заклучно со 5 јануари 2020 година, на е-адресата lawyermk@mba.org.mk“, известуваат од Адвокатската комора.