/ Прочитано:

2.307

Адвокатката Тања Чачарова – Илиевска предложена за нов член на Судскиот совет

Комисијата за прашања на изборите и именувањата ја предложи адвокатката Тања Чачарова – Илиевска за нов член на Судскиот совет. Во биографијата на Чачарова е наведено дека има повеќегодишно работно искуство како адвокат, дека била консултант во невладини организации, дека магистрирала деловно право на Американ колеџ, но и дека од 2017 до 2020 година била посебен советник за правда на премиерот.

М.В