/Прочитано:

1.489

Адвокатската комора во врска со измените на Законот за адвокатурата

„Согласно Стратегијата за реформа на правосудниот сектор 2017-2022 година, Министерството за правда на Република Северна Македонија отпочна со постапка на разгледување на Законот за адвокатура и негова евентуална измена. Ги повикуваме членовите на Адвокатската комора внимателно да го разгледаат текстот на aктуелниот Закон за адвокатура, кој моментално се применува  и предлозите и забелешките да ги достават до Комората“, соопштуваат од Адвокатската комора во известувањето.

Законски измени на Законот за адвокатурата за воведување континуирана обука за адвокатите

М.В