/ Прочитано:

1.009

Akademika.com.mk: Стартуваше примената на измените на Законот за вработувањето и осигурување во случај на невработеност

Понеделник, 24 декември 2012 – На 23.12.2012 година (недела) стартуваше примената на измените Законот за вработување и осигурување во случај на невработеност предвидени со Законот за изменување и дополнување на Законот за вработување и осигурување во случај на невработеност – „Службен весник на Република Македонија“ бр. 114/2012.

Измeните се однесуваат на деловите во врска со:

  • општите одредби;
  • размена на трудот;
  • евиденција на работодавачи и невработените лица;
  • прекршочните одредби;

>> Консолидираниот текст на Законот за вработување и осигурување во случај на невработеност е објавен на akademika.com.mk.