/ Прочитано:

823

Akademika.com.mk: Стартуваше примената на измените на Законот за државните службеници

Понеделник, 21 јануари 2013 година – Денеска стартуваше примената на измените на Законот за државните службеници предвидени со член 1 од Законот за изменување на Законот за државните службеници – „Службен весник на Република Македонија“ бр. 6/2012.

Измeните се однесуваат на деловите во врска со вработувањето во државната служба , а се менуваат членовите 17-а, став (2), (3) и (4) како и член 17-б од Законот за државните службеници. 

>> Консолидираниот текст на  Законот за државните службеници e објавен на akademika.com.mk.