/ Прочитано:

829

Akademika.com.mk: Стартуваше примената на измените на Законот за јавните службеници

Понеделник, 21 јануари 2013 година – Денеска стартуваше примената на измените на Законот за јавните службеници предвидени со член 1 од Законот за изменување на Законот за јавните службеници – „Службен весник на Република Македонија“ бр. 6/2012.

Измeните се однесуваат на деловите во врска со вработувањето во јавната служба, а се менуваат членовите 18, став (3), (4) и (5) како и член18-а од Законот за јавните службеници. 

>> Консолидираниот текст на Законот за јавните службеници во случај на невработеност е објавен на akademika.com.mk.