/Прочитано:

355

АКРМ: Адвокатите да достават коментари на Предлог-законот за извршување на санкциите

„На 13 февруари 2019 година во организација на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците се одржа јавна расправа по Предлог-законот за извршување на санкциите. Адвокатите  можат да  достават коментари на  Предлог-законот за извршување на санкциите на е-пошта lawyermk@gmail.com. Предлог-законот за извршување на санкциите можете да го преземете на следниот  линк“, известуваат од АКРМ.

Заклучоци од јавната расправата за Предлог-законот за извршување на санкциите

Осудениците, беше истакнато на расправата,  мора да се ресоцијализираат и во тој правец да се работи на персоналот во затворските установи како еден вид педагози затоа што степенот на човековиот развој се мери и со односот кон осудените лица.

Заклучоци од јавната расправата за Предлог-законот за извршување на санкциите

Тркалезна маса за пенитенцијарниот систем и пробациската служба

Градот Скопје и Управата за извршување на санкциите потпишаа меморандум за соработка

Примарната улога на затворите е корекција на однесувањето на лицата кои сториле кривично дело

Во подготовка измени на Законот за извршување на санкциите

Електронските алки за следење на осудениците конечно ќе бидат ставени во функција, најавуваат од Управата за извршување санкции

СТАПУВА ВО ПРИМЕНА НОВИОТ ЗАКОН ЗА ПРОБАЦИЈА: Пробациска служба и алтернативни мерки изречени во кривична постапка

ПРЕДИЗВИЦИТЕ ОД ЗАКОНОТ ЗА ПРОБАЦИЈА: Англиски, велшки и хрватски искуства за општокорисната работа и за условниот отпуст

Издржувањето на условниот отпуст во заедницата ќе го намали повторувањето на делата

СЕ ВОВЕДУВА ПРОБАЦИСКАТА СЛУЖБА: Законот за пробација и измените на КЗ пред пратениците

МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВДА: Донесувањето на Закон за пробација е нужност

ПРОБАЦИСКА СЛУЖБА: Електронски алки за лицата со изречена казна куќен затвор или мерка притвор

М.В