/ Прочитано:

1.848

АКРМ: Електронски поднесете го вашето барање за извод

„Адвокатите кои доставиле договор за размена на податоци до Управата за водење на матичните книги (ДОГОВОРОТ ПРЕЗЕМЕТЕ ГО ТУКА), барањето за извод можат да го поднесат електронски на следниот хиперлинк: https://e-portal.uvmk.gov.mk/external/portalHomePage, со претходна регистрација на истиот хиперлинк“, информираат од АКРМ.

АКРМ објавува образец од Договорот за размена на податоци со Управата за водење на матичните книги

Од 1 декември адвокатите ќе можат да поднесуваат барања за издавање извод по електронски пат

Коморите на адвокатите, извршителите и нотарите потпишаа Меморандум за соработка со Управата за водење на матичните книги

М.В