/ Прочитано:

2.111

Антикорупциската комисија ја запре постапката за избор на ректор на УКИМ

Антикорупциската комисија ја запре постапката за предметот во врска со  избор на ректор на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ – Скопје. Постапката е запрена, велат од Комисијата бидејќи нема основни услови заради состојбата со коронавирусот за доставување уредна достава на уредба до Ректоратот и до ректорот, што е еден од основните услови за понатамошно постапување во согласност со законската регулатива.

Соопштение на Антикорупциската комисија во врска со постапката за избор на ректор на УКИМ