/ Прочитано:

1.496

Антикорупциската комисија ќе го испитува случајот со министерката за финансии

Антикорупциската комисија ќе го испитува случајот со министерката за финасии Нина Ангеловска, односно дали таа ја имала информацијата дека Народната банка ќе и ја одземе дозволата на Еуростандард банка кога ги повлекла парите од банката.

„Откако ќе бидат направени детални проверки, и тоа како прво дали има судир на интереси во случајот  и како министерката во заминување ја пријавувала имотната состојба ќе ја информираме јавноста дали ќе отвориме предмет“, соопштија од ДКСК.

Определен е стечаен управник за Еуростандард банка и закажано е рочиште за пријавените побарувања

Народната банка: Го штитиме интересот на граѓаните и ги преземавме сите мерки за заштита на депонентите на Еуростандард банка

М.В