/ Прочитано:

4.525

Апел за помош на адвокатот Бојан Манев чија куќа изгоре во пожарот во Велес

„На 20 декември 2019 година, во пожарот што изби во комплексот Варналиите, во Велес, на улица: ‘Јован Наумов Алабакот’, целосно е оштетена и куќата со реден број 10, на нашиот колега, адвокат Бојан Манев од Велес, во која живееше со својата мајка Љубица. Огнот ги пеплосал покуќнината, мебелот, техничките апарати и гардеробата. Тие немаат каде да живеат. Засега се згрижени кај роднини, поради што на нашиот колега,  адвокат Бојан Манев и неговото семејство им е потребна помош.

Ве молиме да бидеме хумани и да помогнеме.

Сметка за донации 210-5016284563-22, депонент НЛБ Тутунска Банка АД Скопје. Сопственик на сметката е Љубица Манева со живеалиште на ул. ‘Јован Наумов Алабакот’, број 10 во Велес. Број на повикување за физички лица е 289, за правни лица е 262, со назнака донација.

За граѓани надвор од Македонија уплатите можат да се вршат на IBAN Code MK7210501628456322, SWIFT TUTNMK22“, информираат од Адвокатската комора.