/ Прочитано:

12.923

АВРМ: Јавни огласи за активни мерки – самовработување и кредитирање

Агенцијата за вработување на Република Македонија објави огласи за активни мерки.

Јавните огласи се однесуваат за претприемништво – самовработување со кредитирање и за субвенции – кредитирање на правни субјекти.

Двата јавни огласи  за претприемништво – самовработување со кредитирање се наменети за физички лица, а двата јавни огласи  за субвенции – кредитирање на правни субјекти.

Деталите за јавните огласи може да се погледнат на следниов линк.