Блог

Александар Апостоловски
Некогашното одморалиште на Беобанка го купи еден од емиратските шеици, пријател на премиерот Александар Вучиќ. Шеикот изнајми архитекти кои го креираа идниот хотел така што е вкопан три до четири...
Милчо Велјаноски
Бранот на честа промена на македонските закони ќе заврши со укинување и на Законот за гравитација, информираат од храмот на македонската законодавна демократија. „Ќе се укинува и Законот за гравитација...
Георги Димитров
Зошто македонските адвокати, за разлика од домаќинствата, плаќаат двојно повисока цена од пазарната цена за струја и за парно греење и други летни теми. Пред некој месец на еден форум...
Александар Апостоловски
Има некаква историска правдина во тоа што ние –  прогласени за абортус на Европа – толку сме сиромашни, што и мигрантите не се толку забегани за да се населат овде....
Александар Апостоловски,
Српскиот фудбал и онака е одамна мртов! А толку лесна група имавме во квалификациите за Европското првенство во Франција, што многу повеќе од резил е што не сме меѓу 24...
Александар Апостоловски
  Кој е главниот фаворит на современа Србија? Кој е џиберот кого повеќе луѓе го гледаат како спие, отколку што гледаат информативни емисии, на сите телевизии заедно? Дури и Википедија се...
Александар Апостоловски
На Ада Хуја, пред магливата зора, кога ноќта црна се повлекува и се наѕираат првите отсјаи на новиот ден, тројца млади останаа засекогаш заробени во спортскиот „бе-ем-ве“, што без траги...
Милчо Велјаноски
Несекојдневен подарок и даде Џорџ Клуни на сопругата адвокатка. Како што наведува познатиот актер, при изборот на подарокот се раководел од фактот дека неговата сопруга е адвокатка и, како што...
Георги Димитров
Во принцип и од немајкаде, кога ми доаѓа човек и ми кажува дека во блиската и подалечна иднина ќе направи четрсто триесет и две работи и ќе почне да ми...
Александар Апостоловски
Како во вистинска крчма пред затвoрање, сите пијани гости заборавиле зошто избила расправијата, а потоа и тепачката. Како и да е, правосудниот систем потполно трокираше, бидејќи штрајкот на адвокатите трае,...