Блог

Георги Димитров
Во принцип, современите правни практики Ви предлагаат одење на суд само во крајни ситуации. Трговското право и споровите поврзани со комерцијалното работење се толку струковно специфични и професионално насочени, што...
Александар Апостоловски
Ивица Дачиќ и Александар Вучиќ сега се најмоќните луѓе во Србија. Затоа приказната за новата српска влада е впрочем легенда за две момчиња кои во српската политика влегоа пред пубертет, додека...
Александар Апостоловски
Ивица Дачиќ и Никола Груевски се премногу големи играчи да не  знаат уште нешто: дека сите влади кои со Русите потпишаа државни спогодоби во областа на енергетиката за влез во...
Георги Димитров
Клучното правно прашање во кредитирањето е колку да го обезбедите отплаќањето на своето побарување. Од одговорот на истото зависи оптимизацијата на процесот на позајмување, а позајмувањето со камата е главниот...
Александар Апостоловски
Економијата во Србија се наоѓа пред целосен колапс и единствено се чека колапсот да се случи. Како во овдешната верзија на новелата „Хроника на една најавена смрт“ на Габриел Гарсија...
Георги Димитров
Измените на Законот за парничната постапка од септември 2011 година утврдија револуционерен начин на доставување на судските писмена и комуникацијата со адвокатите. Револуционерно за нас, навикнати на папки расфрлани по судските соби...