Блог

Александар Апостоловски
И, нѝ недостасуваше само дрон! Пред крајот на првото полувреме на натпреварот со Србија-Албанија, над стадионот Партизан, влета албанското НЛО! Лета, така беспилотното летало со знаме на „Голема Албанија“, среде...
Александар Апостоловски
Загатката со име Миша Беко се состои во тоа што тој еднакво активно го креираше и оној, дамнешниот, заборавен свет на политички и деловни месојатци, додека владееше Милошевиќ, како и...
Александар Апостоловски
Марко Миличев, кој се занимавал со нарко-бизниси, таа ноќ се возел со неколку млади девојки. Не сакал  да застане. Удрил во младиот Лука на Бранков мост и избегал, пратен од...
Александар Апостоловски
Колку и да веруваат српските лидери дека ќе ги заобиколи судбината на мечот, односно подредувањето покрај само една ѕверка на работ од шумата, а во тоа веруваа и Слобо, и...
Георги Димитров
Или како најлесно да пропадне кампањата за многудетни семејства. Раководителката на Фондот за здравство (колку што разбрав од медиумите) имала одлична идеја која има тенденција да прејде во феноменална: месечниот...
Георги Димитров
Нашата политичка елита утврдила дека се неопходни промени во образовниот систем на земјата, што е ноторен факт за кој исто мислење веројатно имаат деведесет отсто од македонските граѓани. Никој паметен...
Александар Апостоловски
Југославија се распадна на дугмиња од хармониката на Саша Поповиќ, а Фахрета Јахиќ продолжува апсолутистички да владее со сите нејзини територии, покраини и „селендри“, ширејќи ја својата кич империја и...
Александар Апостоловски
Белград е најубав на лето, кога сите белграѓани си одат дома – на село! Улиците се пусти, кафулињата се празни, само странците кои се селат од Егзит на Гуча го...
Георги Димитров
Во Македонија се случи културен земјотрес и како гледам никому не му затитра душичката за тоа. Раководството на Музејот за современа уметност конечно реши да извади репрезентативен дел од делата...
Милчо Велјаноски
Ниче: Поздрав пријателе, би сакал да го запознаам човекот со бркови слични на моите. Ах да, и фризура да не бидам сфатен погрешно… Гоце: Поздрав, јас сум Ѓорѓи Делчев од...