Блог

Александар Апостоловски
Новата ѕвезда на српскиот нарко-клан се вика Драгослав Космајац. Има 61 година и само една фотографија, кој знае кога снимена од некоја тајна служба. На црно-белата фотка, тој, Космајац, седи...
Александар Апостоловски
Дали дебелушкавиот, шеесетиедногодишен Миќа Јовановиќ, кој е, истовремено, најголем гениј, најголем расипаник или најголем измамник во модерната историја на Србија, настана како митско суштество во непожелниот брак на Џејмс Бонд...
Александар Апостоловски
Полудената вода носеше се пред себе на својот зацртан, хипнотички пат на ужасот. Со денови лиеше дождот. Се чинеше дека Севишниот истура галони вода врз Србија. Обреновац, градот кој произведува...
Александар Апостоловски
Иако новиот премиер на Србија, Александар Вучиќ, изгледа монашки во настапите – не проповеда за Бог, туку е замислено загледан во Белград на вода, шеиците и проевропската вечност – некогаш...
Александар Апостоловски
Во тек е, навистина, необјаснивата „кристијанизација“ на јавниот простор во Србија, под што се подразбира селидба на ренесансниот сликар и поет од асфалтот, кој како номад – селанец, од вечер...
Александар Апостоловски
Пред неколку дена и се случи важна работа на мојата Црвена Ѕвезда. После непросветениот апсолутизам на Партизан и  шестгодишното владеење на „гробарите“, повторно станавме прваци на Србија. Но, проблем е...
Милчо Велјаноски
Со големи манифeстации ширум земјата, Македонија го одбележува државниот празник 1 април – Денот на македонските политичари. Преку организација на спектакуларни културни изведби на кои се точи пиво, се раздaваат...
Александар Апостоловски
Како идниот премиер, Александар Вучиќ, го започна прекрасното пријателство со шеикот од Обединетите Арапски Емирати, Мохамед бин Зајед? Од каде толкава, ненадејна љубов меѓу Србите и Арапите, поради која солзи...
Александар Апостоловски
Во Белград веќе се мери политичката, употребна вредност на Дарко Шариќ. Поради тоа, идниот премиер, Александар Вучиќ, го освои апсолутното мнозинство на штотуку завршените избори. За сега, Србите му веруваат....
Милчо Велјаноски
Дедо Мраз: Еве ти подарок пакетче, драго дете. Дететото: Ти си Дедо Мраз? Дедо Мраз: Да. Детето:  Јас па мислев дека Дедо Мраз е некој дедо како мраз смрзнат затоа...