Блог

Александар Апостоловски
Тоа што Словенија го избра, стана кобно за Зоран Јанковиќ. Избирајќи го него, Словенците, всушност, го осудија, покажувајќи дека ксенофобијата е заедничка карактеристика на сите наши народи и народности. Додека,...
Милчо Велјаноски
Општокорисна идеја и акција за реновирање улици најдобро може да ја девалвираш кога и заради свој интерес ќе ангажираш некоја од оние шарлатански градежни фирми зинати за профит, а со...
Георги Димитров
Веднаш да се произнесам, фала богу што државата никогаш не би издала задолжница, туку се задолжува со закон. Сешто може да и текне на Дојче Банк, па за седумдесет и...
Милчо Велјаноски
И да не се сложиме во име на демократизацијата со фактот дека бројот на разни рејтинг агенции за истражување на јавното мислење доживува експанзија вон секоја логика и параметри на...
Александар Апостоловски
Во хорор драмата за дивиот и валкан фудбал на западниот Балкан, кој што остана како абортус на некогаш славната југословенска лига, судбината на еден од главните ликови  ја надминува играта...
Александар Апостоловски
Агробанка, уште пред да пукне тиквата, стана приказна за српската верзија на убиството во „Ориент експресот“. Секој кој бил во претходната власт е сомнителен, зашто најголемата корупциска афера во Србија,...
Георги Димитров
Просечниот Македонец работи нецели 3 часа ефективно на своето работно место секој ден. Се разбира, ако има работа. Ако нема, ќе го најдете во кладилница или на ефтина обука за...
Александар Апостоловски
Вреди мистеријата да биде истражена: како едно војводинско село од 2500 души, познато досега по Музејот на лебот, произведе лидери на фудбалското првенство во Србија? Зошто не смее да се...
Георги Димитров
Ги следам со голем интерес прикаските за светската економска криза. Во глобала прикаската личи како на почетоците на Македонската транзиција: прво се појавуваат некакви пари од некакви работи. Кои пари...
Александар Апостоловски
Пред три години јавноста во Србија ја потресоа видео-снимките во кои свештеникот Бранислав Перановиќ со лопата претепува штитеник во центар за одвикнување од дрога, основан на манастирски имот. Пред неколку...