/ Прочитано:

792

Целосна забрана за движење во шумските предели

Владата на Република Северна Македонија апелира до сите граѓани да не се движат низ шумските подрачја во земјата заради заштита на личната безбедност и заради спречување натамошно ширење на пожарите.

Денеска стапува на сила  целосна забрана за движење во шумските предели низ Републиката.