Декларација за борба против корупцијата

Меѓународниот ден против корупцијата, 9 декември, и Меѓународниот ден на човековите права, 10 декември, Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија ги одбележа со потпишувањето на Декларација за борба против корупција од страна на претставници на централната и локалната власт, како и политичките лидери на коалиционите партнери во Владата на Република Македонија. На настанот, кој се … Продолжи со читање Декларација за борба против корупцијата