/ Прочитано:

12.752

Десктоп апликација на МојДДВ за скенирање и сторнирање на фискални сметки

„Управата за јавни приходи известува дека на следниот линк http://www.ujp.gov.mk/mk/obrasci/opis/206 може да се преземат десктоп апликацијата и упатството за инсталација и користење, наменети за скенирање и сторнирање на фискални сметки.

Со помош на оваа десктоп апликација и приклучен баркод читач кон персонален компјутер, овластените лица во правните субјекти може да сторнираат фискални сметки.

Покрај мобилната апликацијата МојДДВ, десктоп апликацијата  е уште една можност за скенирање и сторнирање фискални сметки преку персонален компјутер на којшто е приклучен баркод читач“, информираат од УЈП.

Државната лотарија и УЈП ќе организираат наградна игра „Мој ДДВ, моја награда“

УЈП: Веб-апликацијата „МојДДВ“ за увид во износот на поврат и бришење на фискални сметки достапна за граѓаните

Граѓаните скениралe речиси 7 милиони фискални сметки

Сторнираните фискални сметки компаниите сами ќе ги пријавуваат во УЈП

УЈП: Симнете ја апликацијата ,,Мој ДДВ” и скенирајте ги фискалните сметки

Донесен Законот за враќање на дел од ДДВ на физичките лица

Законот за враќање на ДДВ на собраниска седница и пред Законодавно-правната комисија по скратена постапка

Законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица во собраниска процедура

Презентиран Законот за враќање на 15% од ДДВ на граѓаните

Поврат на ДДВ: Само најбогатите домаќинства ќе можат да вратат една просечна плата

М.В