/ Прочитано:

788

ДИК ќе одлучува по приговорите за Општина Центар

Четврток, 11 април 2013 – Државната изборна комисија (ДИК) на дневен ред денеска ги има 66-те приговори од ВМРО-ДПМНЕ за изборните нерегуларности во општината Центар. На седницата која се одржа вчера, ДИК ги одби сите приговори доставени од владејачката ВМРО-ДПМНЕ, со што старо новиот градоначалник Зоран Дамјановски, останува на чело на Куманово.

Според податоците на ДИК, граѓаните во Центар за Андреј Жерновски глесале 14.383, а неговиот портивкандидат Владимир Тодоровиќ од ВМРО-ДПМНЕ добил 13.402, што е за 981 глас помалку. Владејачката поднесе 66 приговори против вториот вториот изборен круг во Општина Центар.

На седницата која се одржа вчера, ДИК ги одби сите приговори доставени од владејачката ВМРО-ДПМНЕ, со што Зоран Дамјановски останува на градоначалник на Куманово.