/ Прочитано:

1.628

ДИК: Конечни резултати од гласањето за избор на градоначалници

Државната изборна комисија донесе заклучок за известување за конечност на резултати од гласањето за избор на градоначалници на општините и Градоначалник на Град Скопје, по одржан втор изборен круг на ден 31.10.2021 година, за соодветните општини. Заклучокот на ДИК е објавен и може да се преземе на следниот линк.

Избрани нови градоначалници на 43 општини и на Град Скопје

Учесниците во изборната кампања да достават извештај за примените донации, укажуваат од ДЗР

ДИК: Управниот суд за важечки прогласи гласачки ливчиња без печат

ДИК ги поништи измените на Упатството за важечки и неважечки ливчиња

ДИК го измени Упатството за важечки и неважечки гласачки ливчиња

ДИК ги соопшти резултатите од локалните избори

JO: Голем број поднесоци за изборни нерегуларности

Обвинителството постапува по повеќе предмети во врска со локалните избори

Кривичниот суд: Изработени 3500 уверенија и потврди од кривичната и казнената евиденција во врска со локалните избори

Јавниот увид на избирачкиот список за локалните изборите започнува утре 

М.В