/ Прочитано:

1.423

Донесени неколку протоколи кои се однесуваат на образованието

Владата ги донесе и ги објави протоколите за активности во установите за згрижување и воспитание на деца по престанување на траењето на вонредната состојба; за утврдување на процедурата за запишување на ученици во прво одделение во основните училиштаа; за средните училишта во Република Северна Македонија за време на запишувањето на ученици во прва година во учебната 2020/2021 година; за Математичко-информатичката гимназија за време на полагање на приемниот испит на учениците во учебната 2020/2021 година и за утврдување и постапување на јавните и приватните високообразовни установи во Република Северна Македонија, односно единиците во состав на истите, при изведување на испитите.

Протоколите се објавени на следниот линк.

Пендаровски: Нови 14 дена вонредна состојба

Филипче: Дел од граѓаните не ги почитуваат мерките и самоизолацијата

Протоколи за работа на кафетериите и угостителските објекти за исхрана

Министерство за здравство: Од денеска целосно престанува да важи одлуката за забрана за движење

Владата: Престанува одлуката за забрана за движење

M.В