/ Прочитано:

1.260

Европската комисија препорача започнување на преговорите

Европската комисија денеска препорача да започнат преговорите со Македонија за зачленување во Европската Унија.Јоханес Хан, еврокомесарот за соседска политика и преговори за проширување, истакна дека Северна Македонија продолжила со реформите, а како светол пример за другите земји ги нагласи договорите со Грција и со Бугарија. Предлогот на Европската комисија треба да биде одобрен и од Советот на министри на земјите членки на ЕУ, кој треба да се одржи во јуни.

Заклучоци од конференцијата „Поглавјето 23: македонското сидро или едро“

Коментар на ЕПИ за заклучоците на Советот на ЕУ: Најава за почеток на еден долг пат

Извештајот на Европската комисија  за независноста, стручноста и квалитетот на правдата во правосудството

Коментари по повод Извештајот на Европската комисија за Република Македонија

М.В