/ Прочитано:

700

Фрчкоски предложен за македонски амбасадор во Обединетите нации

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска рече дека во Собранието е доставен предлог од Министерството за надворешни работи за професорот Љубомир Фрчкоски да биде амбасадор на Македонија во Обединетите нации во САД. Џафери посочи дека предлогот е  доставен до Комисијата за надворешни работи, но и дека засега не е свикана седница на која ќе се разгледува предлогот.

М.В