/ Прочитано:

1.541

Градинките, училиштата и факултетите да бидат затворени следните 14 дена препорача Комисијата за заразни болести

Kомисијата за заразни болести при Министерството за здравство  донесе заклучок дека е потребно проширување на мерките за заштита од коронавирусот.

Комисијата препорача сите градинки, училишта и факултети да бидат затворени во следните две недели. Комисијата препорача дека се забрануваат сите масовни собири на отворено и на затворено, а сите спортски собири да бидат без публика.

Се воведува задолжителна самоизолација на сите лица кои доаѓаат од високоризични и средноризични држави во период од 14 дена. Сите лица кои доаѓаат од високоризични и средноризични земји да бидат во самоизолација 14 дена. Владата на денешната седница треба да ги усвои овие препораки од Комисијата за заразни болести.

Лекарската комора апелира лекарите и здравствените работници да се придржуваат до препораките за коронавирусот

ФИЛИПЧЕ: Граѓаните да ги почитуваат препораките за заштита од овој вирус

Формирана кризна група за сите информации и активности во врска со коронавирусот

Препораки од Министерството за здравство за заштита од коронавирусот

Владата донесе препораки за заштита од коронавирусот

Формирана кризна група за сите информации и активности во врска со коронавирусот

М.В