/ Прочитано:

942

Граѓаните да ги проверат своите податоци во Избирачкиот список до 11 март

Хелсиншкиот комитет за човекови права ги повикува граѓаните да ги проверат податоците во Избирачкиот список за претстојните избори за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија. Во согласност со јавниот повик објавен од страна на ДИК, увидот трае до 11 март 2020 година. Повеќе се повикот на Комитетот на следниот линк.

Повеќе од 38 илјади граѓани сè уште си ги немаат подигнато личните карти, велат од ДИК

Собранието распуштено, Законот за ЈО донесен