/ Прочитано:

440

И барањето за меѓународен мониторинг на предметите „Монструм“ и „Диво Насеље“ во програмата на Владата

„Владата ќе се обрати до Европската комисија со барање да се обезбеди тим од независни експерти кои ќе извршат меѓународен мониторинг на процеси за кои постојат сомневања дека врз нив било извршено политичко влијание, како што се: Монструм, Алфа, Диво Насеље, Малиот Алмир и др.“, стои во програмата за работа на Владата и предложениот министерски состав поднесена во Собранието.

Предлогот за состав на Владата и биографиите на предложените министри

М.В