/Прочитано:

338

Инфографик за постапувањето на Државниот инспекторат за труд

Хелсиншкиот комитет објави податоци за постапувањето на Државниот инспекторат за труд во однос на барањата за вонредни инспекциски надзори, како и соодветни препораки за подобрување на ефикасноста на Инспекторатот. Инфографикот го опфаќа периодот од јули до октомври 2019 година.

Инфографикот е може да се преземе на следниот линк:  Дали државниот инспекторат за труд ефикасно ги штити работничките права?