/Прочитано:

148

Инфографик за состојбата со работничките права на текстилните работнички и работници

Во периодот од јануари до март 2019 година беа изготвени 11 барања за вонреден инспекциски надзор и беа дадени 52 правни советувања. Ова се дел од податоците содржани во Инфографикот за состојбата со работничките права на текстилните работнички и работници, кој е достапен на следниот линк.

Инфографикот, велат од Хелсиншкиот комитет,  е изготвен во рамки на проектот „Правно зајакнување на текстилните работнички за самозастапување“, финансиран од Фондацијата Отворено општество – Македонија.

М.В