/ Прочитано:

990

Инфографици за Државниот инспекторат за животна средина и пријавувањето нарушувања на животната средина

Центарот за правни истражувања и анализи во соработка со Државниот инспекторат за животна средина изработи инфографик за полесно разграничување на надлежностите на ДИЖС како и инфографик кој на граѓаните треба да им послужи како водич при пријавување на нарушувања на животната средина.