/ Прочитано:

859

Изборот на претседател на Собранието на дневен ред на собраниската седница

Во 12 часот продолжува  првата седница на законодавниот дом. Помеѓу точките на дневниот ред е и изборот на претседател на Собранието. Собранието претходно ги верифицираше мандатите на новите 120 пратеници.

Како треба да се однесуваат пратениците според Етичкиот кодекс

Конституиран новиот собраниски состав и верифицирани мандатите на пратениците

Конститутивна седница на Собранието

Пратениците добија етички кодекс

Предложен кодекс за етичко однесување на пратениците во Собранието на РМ

М.В