/Прочитано:

842

Избрани членовите на Државната изборна комисија

Собранието ги избра новите членови на Државната изборна комисија. Нов претседател на Комисијата е правникот Александар Даштевски, а за потпретседател е избрана Дитмире Шеху, која, исто така, е дипломиран правник. За членови на Комисијата се избрани дипломираните правници Борис Кондарко, Радица Ристеска, Бобан Стојаноски, Кренар Лога, како и адвокатот и поранешен министер за правда, Оливер Ристовски. Биографиите на членовите на ДИК може да се преземат на следниот линк.

Предлог-одлуки за членови на ДИК и за членови на Комисијата за заштита од дискриминација

М.В