/ Прочитано:

1.920

Избрани и јавни обвинители во Вишото јавно обвинителство, меѓу кои и Фатиме Фетаи

На денешната седница Советот на јавните обвинители на Република Северна Македонија донесе одлука за избор и на 5 јавни обвинители во Вишото јавно обвинителство Скопје, и тоа: Фатиме Фетаи, Наум Пановски, Сашо Рајчев, Бурим Рустеми и Снежана Бундалевска-Георгиева.

За основен јавен обвинител на Основното јавно обвинителство Струга е избран Стојанчо Арнаудов.

Избрани обвинители во ОЈО за гонење на организиран криминал и корупција

М.В