/ Прочитано:

1.855

Изгласан Законот за зголемување на платите во јавниот сектор по скратена постапка

Собранието го изгласа Законот за исплата на платите во Република Македонија, по скратена постапка. Со донесувањето на Законот, се вели во образложението, ќе се обезбеди исплата на платите за вработените во јавниот сектор во рамките на планираните буџетски средства, како и усогласување со Законот за прекршоците.

„Администрацијата во законскиот рок ќе ги добие платите за септември зголемени за пет отсто“, истакна денеска министерката за финанси, Нина Ангеловска, додавајќи.

Законот за покачување на платите во јавниот сектор на собраниска седница по скратена постапка

Законот за покачување на платите во јавниот сектор на собраниска седница по скратена постапка

УПОЗ бара нивните забелешки да се преточат во законските измени за административните службеници

Синдикатот на УПОЗ предлага нов начин на пресметка на платите во администрацијата

Во собраниска процедура законските измени за платите на вработените во јавниот сектор

Објавен текстот на законските измени за покачување на платите на вработените во јавниот сектор

Законски измени за покачување на платите на вработените во јавниот сектор

М.В