/ Прочитано:

1.390

Измени на Законот за одбрана за непречено распоредување на силите на НАТО низ земјата

Министерството за одбрана подготвува измени на Законот за одбрана.

„Со овој предлог на закон ќе се овозможи распоредување на припадниците на Република Северна Македонија надвор од територијата на Република Северна Македонија во операции и мисии на НАТО на задолжителна основа, како и непречено распоредување и транзит низ Република Северна Македонија на силите и капацитетите на НАТО“, велат од Министерството за одбрана.

М.В