/ Прочитано:

650

Измени на Законот за управување со кризи во врска со европскиот број за итни повици

Министерството за одбрана подготвува измени на Законот за управување со кризи.

„Потребата од измена и дополнување на Законот за управување со кризи произлегува од неговото усогласување со реализацијата на проектот и започнатата имплементација на европскиот број за итни повици во Република Северна Македонија E-112“, посочуваат од Министерството за одбрана.

М.В