/ Прочитано:

1.101

Измени на ЗРО за поголема заштита на правото на неделен одмор

МТСП подотвува измени на Законот за работните односи. Со законските измени, велат од МТСП, се овозможува создавање на законски решенија за поголема заштита на правото на неделен одмор, при што се дозволуваат исклучоци во определени дејности и се елиминираат можните злоупотреби во однос на обезбедување на користењето на ова право.

„Со Предлогот на закон, се овозможува подобро усогласување на приватниот со професионалниот живот, се врши создавање на законски решенија за поголема заштита на правото на неделен одмор и се елиминираат можните злоупотреби во однос на обезбедување на користењето на ова право“, образложуваат од МТСП.

М.В