/ Прочитано:

1.225

Измените на Законот за јавнообвинителска служба пред Комисијата за политички систем

Измените на Законот за јавнообвинителска служба, предложени од група пратеници по скратена постапка, се на дневен ред на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците. Предложените измени се во фаза на второ читање.

Главната цел на донесувањето на измените, се вели во законското образложение,  е пополнување на правната празнина во однос на јавнообвинителските службеници во Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на неовластено следење на комуникациите.

Законски измени за јавнообвинителските службеници во СЈО по скратена постапка

М.В