/Прочитано:

705

Како да постапите кога ќе се соочите со дискриминација и со дела од омраза – лични приказни

Хелсиншкиот комитет објави видеа во кои преку личните примери на Драгана Каровска-Чемерска, Сумеја Адеми и Дороти Пачкова може да дознаете како и каде да пријавите случај на дискриминација и злосторство од омраза, доколку сте жртва или сведок на вакви дела.

Видеоспотовите можете да ги погледнете на линковите во продолжение:

Драгана Каровска Чемерска

Сумеја Адеми

Дороти Пачкова