/ Прочитано:

897

Кампања за подигнување на јавната свест за Законот за надомест на жртвите на кривични дела

„Кампањата ‘Конечно правда’ има цел подигнување на јавната свест за донесување на Законот за надомест на жртвите на кривични дела, и ќе се спроведува во периодот од ноември 2019 година до средината на декември 2019 година. Официјално, кампањата ќе започне со објавување на првото промотивно видео од серијата промотивни видеа.  Сметаме дека компензацијата е од огромно значење за жртвите на трговија со луѓе, вклучете се во борбата и бидете дел од кампањата ‘Конечно правда’“, соопштуваат од МВР.

Се подготвува Закон за исплата на паричен надоместок на жртви од кривични дела