/ Прочитано:

1.687

Комора на извршители: Заштитни мерки против коронавирусот

„Се известуваат странките дека по повод мерките воведени од Владата на РСМ кои се однесуваат на превенција од Ковид -19, Комората на извршители на РСМ во периодот од 11.03.2020 година до 24.03.2020 година, ги презема следните заштитни мерки:

  • Стручната служба при КИРСМ, ќе врши прием на странки само во деновите 13.03.2020 и 20.03.2020 година (петок) од 11 часот до 12 часот;
  • Се препорачува на странките кои ќе пристапат во просториите на Комората, да носат заштитни маски;
  • Сите писмена да се оставаат во поштенското сандаче на Комората (кое се наоѓа веднаш до влезната врата на Комората), или да ги испратат по пошта. За сите информации можете да се обратите на телефонскиот број: 02/ 3 225 674 ; 02/3 239 877 или на е-маил: izvrsitelinarm@yahoo.com“, се вели во соопштението на Комората.

УЈП: Привремен прекин на одржување средби со даночните обврзници

Филипче: Препораките за заштита од коронавирусот важат и за приватните компании

МТСП: Отсуството од работа ќе се докажува со потврда од градинка или училиште

НБ: Коронавирусот се одразува врз глобалната економија, но сѐ уште се неизвесни економските ефекти

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Кривичните дела и казните за непочитување на препораките на Владата за коронавирусот

Интегрален текст на заклучоците на Владата за заштита од коронавирусот

Министерството за здравство со информации за заштита од коронавирусот

Градинките, училиштата и факултетите да бидат затворени следните 14 дена препорача Комисијата за заразни болести

Лекарската комора апелира лекарите и здравствените работници да се придржуваат до препораките за коронавирусот

ФИЛИПЧЕ: Граѓаните да ги почитуваат препораките за заштита од овој вирус

Формирана кризна група за сите информации и активности во врска со коронавирусот

Препораки од Министерството за здравство за заштита од коронавирусот

Владата донесе препораки за заштита од коронавирусот

Формирана кризна група за сите информации и активности во врска со коронавирусот

М.В