/ Прочитано:

1.300

Кривичниот суд: Упатен акт за еден од обвинетите во предметот „Труст“

„Јa информираме јавноста дека судија за извршување санкции при Основниот кривичен суд – Скопје, надлежен да постапува по предметот од Обвинителството означен како ‘Труст’, изготви и достави упатен акт за еден од обвинетите кој со правосилна пресуда е осуден на ефективна казна затвор.

Според упатниот акт, а согласно член 137 и 139 ст. 3 од Законот за извршување санкции, осудениот е должен на 17.7.2019 да се јави на издржување на казната затвор во наведената казнено-поправна установа“, се вели во соопштението на Кривичниот суд.

М.В